Konfirmantopplegg 2024


Her finner du mer informasjon om hva de ulike konfirmantoppleggene går ut på.

 

Velg ett av følgende opplegg:

 

Leir på Laberget 6.-8. oktober

Laberget er en klassiker blant leirene. Leirstedet ligger mellom Skogn og Ekne. Vi starter fredag kveld med konsert ved Siri Erland med band. Hun er kjent for sitt «Fix you» Coldplay-cover fra IDOL. Lørdag prøver vi ut de forskjellige aktivitetene som finnes på Laberget. På søndag avslutter vi med selv-laget gudstjeneste. Se mer informasjon på Labergets hjemmeside.

Hvis du ikke vil overnatte på leirstedet, kan du sove hjemme. Da må du hentes og bringes av dine foresatte.

 

KRIK-leir i Stjørdalshallen 12.-15. oktober

I slutten av høstferien drar vi på leir til Stjørdalshallen. Vi sover på luftmadrass på en skole eller en gymsal og er sammen med ca. 450 andre konfirmanter fra Trøndelag. Dette er leiren for deg som liker action og masse folk. Du velger selv en av mange aktiviteter som studentene fra «Kristent Idrettskontakt» (KRIK) tilbyr. Om kvelden står de for underholdningen. Leiren avsluttes med gudstjeneste søndag. Se mer informasjon om konfACTION Trøndelag på KRIKs hjemmesider.

 

Dagstur til Trondheim 27. januar

Hvis du heller vil dra på en dagstur enn på en hel leir, er dette det rette for deg. Vi tar toget til Trondheim og er med på et opplegg for konfirmanter i Nidarosdomen. Etterpå spiser vi pizza, og så er vi hjemme igjen på ettermiddagen. Mer om treffet kan du lese her.

Alle som velger dagstur som alternativ, må velge mellom ett av fire praktiske konfirmantopplegg:

  1. Trosopplæring: Du blir med på noen av menighetens trosopplæringstilbud og hjelper de voksne, f. eks. på «Tårnagenter» eller «Småsprell».
  2. Musikk: Spiller du et instrument eller liker du å synge? Vår kantor Erling blir glad for å ha deg med på noen av menighetens kirkemusikalske tilbud.
  3. Diakoni: Her kan du være med vår diakon på praktiske oppgaver, f. eks. lage kirkekaffe eller ordne til menighetens juletrefest.
  4. Kirketjener: Du hjelper våre kirketjenere med å ordne kirken til gudstjenesten eller jobbe på kirkegården.

 

Uansett hvilket leirtilbud du velger, så blir det 2x2,5 timer undervisning før vi drar på leir. Nærmere dato kommer etter påmeldingsfristen.

Dessuten skal du hjelpe til på en gudstjeneste og overvære fire valgfrie gudstjenester.

Resten av undervisningen foregår felles for alle konfirmanter, som lysmesse og fasteaksjon.

Tilbake